Web Analytics Made Easy - Statcounter

اول مهر ماه ۱۳۵۹ دوازده لشکر عراقی برای تصرف خرمشهر راهی ایران شدند و پس از مقاومت ۳۱ روزه رزمندگان خرمشهر اشغال شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، امروز سوم خرداد، مصادف با سالروز آزادسازی خرمشهر است، به یاد جمله سردار پارسا جانباز و راوی دوران دفاع مقدس در البرز می افتم که می گوید؛ "یک طرف دشمن تا بن دندان مسلح بود چه در زمین و چه روی آسمان و در طرف دیگر نیروهایی که با کمبودها در مقابل آنها ایستادند".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو سال خرمشهر در تصرف ارتش بعث بود عملیات بیت المقدس آغازی بود بر شکست دشمن تا دندان مسلح، اینجا بود که نوای "شنوندگان عزیز توجه فرمائید خونین شهر، شهر خون آزاد شد" به آزادی خواهان رسید.   عملیات الی بیت المقدس ۷ گردان داشت که فرماندهی ۴ گردان آن با رزمنده های کرج بود، یکی از آنها یدالله کلهر بود، سردار رشیدی که متولد سال ۱۳۳ در روستای باباسلمان از توابع کرج بود و در سال ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۵ منطقه شلمچه به شهادت رسید.   سردار مهدی شرع پسند که متولد سال۱۳۳۳ در کرج بود و سال ۱۳۶۲ در منطقه چنگوله حد فاصل دهلران و مهران به شهادت رسید، دومین رزمنده البرزی بود که فرماندهی یکی از گردان های عملیات بیت المقدس را بر عهده داشت.   سردار اباذر خدابین متولد ۱۳۳۷ در کرج فرمانده سوم و حمید احدی چهارمین فرمانده عملیات آزادسازی خرمشهر بود که سال ۱۳۳۲ در شهر کرج متولد شده است. سوم خرداد ۱۳۶۱ نخستین گردانی که وارد خونین شهر شد، گردان منتظران قائم به فرماندهی سردار شهید مهدی شرع پسند بود، دلاور مردی که زمانی جانباز و استاد دانشگاه در کرج وی را فرد محوری در جبهه های جنگ و شیرمردی می دانست که با دل فرماندهی می کرد.   کرمی از دیگر رزمندگان کرج که پژوهشگر حفظ آثار استان البرز است نیز می گوید "عمده کارهای عملیاتی را حاج یدالله کلهر انجام می دادند و در عملیات بیت المقدس جانشین آقای فضلی در تیپ المهدی بود". و اما به شکرانه فتح خرمشهر نماز شکر به پا کردند که اولین موذن مسجد جامع خرمشهر پس از آزادی شهید علی گروسی بود که در سال ۱۳۴۱ در ماهدشت کرج متولد شد و سال ۱۳۶۵ در عملیات والفجر ۸ منطقه فاو به شهادت رسید.   انجیله ای از همرزمان شهید گروسی می گوید، "در مرحله چهارم عملیات بیت المقدس وارد خرمشهر که شدیم ایشان بالای مناره مسجد جامع خرمشهر رفتند و اولین موذن پس از آزادی این منطقه نام گرفتند". همسر شهید گروسی هم با یادآوری روزهای جنگ می گوید؛ "همزمان با آزادسازی خرمشهر ایشان گفته بودند نذر کردم اگر خرمشهر آزاد شود بالای مسجد جامع اذان بگویم".   و اما حجت الاسلام رمضان جنتی رضوی که متولد ۱۳۱۳ کرج بود و سال ۱۳۸۶در اثر جراحات ناشی از جنگ به شهادت رسید از دیگر رزمنده های کرجی در عملیات بیت المقدس بود اولین پیش نماز فتح خرمشهر در مسجد جامع نام گرفتند.   علی رفیعی فرمانده لشگر ۱۰ سید الشهدا در وصف این شهید می گوید؛ حجت الاسلام رضوی آن زمان جوان ۱۹ ساله ای بود که در بطن مبارزه قرار گرفت، چندین مرحله در زندان ساواک اسیر بود و در نهایت پرچمدار نماز جماعت در مهم ترین عملیات بیت المقدس نام گرفت.   شهید جعفر نوروزی هم دیگر رزمنده ای بود که همزمان با شروع جنگ تحمیلی به مدت ۴۵ روز همراه دکتر چمران در خرمشهر رودرروی دشمن نابکار ایستاد و در عملیات امام مهدی (عج) از خود رشادت های فراوانی نشان داد.

         

منبع: دانا

کلیدواژه: عملیات بیت المقدس شهادت رسید مسجد جامع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۱۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، فرماندار بیجار پیش از ظهر جمعه در اولین جشنواره خوشنویسی امیر نظام گروسی که در مجتمع فرهنگی و هنری امیرنظام گروسی برگزار شد اظهار کرد: خوشحالیم که برنامه‌ای در شأن این شخصیت بزرگ و چند بعدی با حضور مهمانان برجسته کشوری در شهر بیجار در حال برگزاری است.

وی افزود: امیرنظام گروسی فردی است که دارای مناصب و موقعیت‌های زیادی را داشت و در کنار این وظایف و مناصب تالیفات بی‌شماری داشته است.

محبیان اضافه کرد: تلاش می‌شود تا آثار این شخصیت بزرگ کردستانی مجدد چاپ شود تا مورد استفاده عموم مردم قرار بگیرد.

وی به اهمیت برگزاری این جشنواره اشاره کرد و ابراز داشت: این جشنواره برای پرداختن به یکی از ابعاد این بزرگ مرد است و امیدواریم با اختتامیه این جشنواره و خروجی آن با ابعاد شخصیتی این فرد و ابر مرد بیش از پیش آشنا شویم.

محبیان ادامه داد: اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری اهمیت بسیار زیادی دارد و لازم است تا چنین برنامه‌هایی در سطح شهرستان افزایش پیدا کند.

وی گفت: هرگونه برنامه‌ای که در راستای شناسایی و معرفی شخصیت‌های بزرگ گروسی در بیجار برگزار شود مورد حمایت قرار خواهد گرفت و از ادارات فرهنگی خواستار اجرای برنامه‌های بیشتر و بهتری در این حوزه هستیم.

گفتنی است؛ دکتر قلیچ خانی و شهیدانی از مهمانان کشوری و از خوشنویسان برتر کشور هستند.

کد خبر 6095624

دیگر خبرها

  • اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد
  • آیین تجلیل از جانبازان تیپ ۵۵ هوابرد
  • اوقات شرعی چهاردهم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر
  • شهیدی که قهرمان دو سنگر بود
  • معلمان شاگردانی در تراز انقلاب اسلامی تربیت کنند
  • اصطلاح حشاشین مربوط به ترور فرماندهان صلیبی است
  • اوقات شرعی سیزدهم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر
  • تاریخ سفر گروسی به ایران مشخص شد
  • خاطرات نفس‌گیر از نخستین روز عملیات بیت‌المقدس
  • اوقات شرعی دوازدهم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر